Wellingtonin yrttinen broilerifilee

Ainekset

 4 kpl broilerin rintafile
suolaa
valkopippuria
öljyä paistamiseen
1 kananmuna voiteluun
2 valmista voitaikinalevyä
seesaminsiemeniä koristeluun

Tuoreyrttitahna:
3 rkl basilikaa silputtuna
3 rkl persiljaa silputtuna
1 rkl tilliä silputtuna
1 rkl salviaa silputtuna
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria

Ohje

 Paista fileet lähes kypsäksi pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kauli sulaneet voitaikinalevyt pituussuunnassa noin 3mm paksuisiksi ja puolita levyt.
Valmista yrttitahna sekoittamalla ainekset keskenään tehosekoittimessa. Levitä tahnaa tasaisesti taikinalevyjen keskelle, mutta jätä taikinan päistä noin 1 cm;n pituiset palat ilman tahnaa.
Kääri fileet voitaikinalevyyn siten, että fileen päät jäävät hiukan näkyviin. Voitele saumakohta kananmunalla ja nipistä reunat yhteen. Nostele palat varovasti uunipellille kiinnityskohta alaspäin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullankeltaisen värin.

 


Kommentit