Täytetty hanhi

Ainekset

 1 hanhi (noin 3 kiloa)
2 rkl suolaa
valkopippuria

Täyte:
2 sipulia
2 rkl voita
maksa ja sydän
6 siivua valkoista leipää
3 munaa
2/2 dl selleriä
1 rkl suolaa
valkopippuria

Paistoon:
2 rkl voita
3-4 dl vettä

Kastike: 3-4 dl paistolientä
1 lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa, pippuria

Ohje

 Siisti hanhi paistokuntoon. Pilko sipuli ja kuullota se rasvassa. Pilko sisäelimet ja anna niiden hautua hetki pannulla. Leikkaa leivästä reunat pois, ja kuutioi ne. Vispaa munat ja sekoita siihen sipuli, maksa, sydän, selleri, persilja ja leipä. Mausta suolalla ja sipulilla.
Täytä hanhi tällä seoksella ja ompele lintu kiinni. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Sido hanhen jalat kiinni. Kuumenna rasvaa isossa padassa, ja ruskista linnun pinta siinä. Valele lintua vedellä ja anna muhia kannen alla kunnes lintu on valmis. Aikaa tähän menee noin 2 – 3 tuntia. Aikaa on vaikea arvioida tarkasti, sillä vanha hanhi vaatii enenmmän aikaa kuin nuori.
Kun lintu on valmis, ota se pois padasta ja huuhtele pataa vedellä. Lisää veteen lihaliemi. Saosta jauhoilla jotka on sekoitettu kermaan. Lisää suolaa ja pippuria. Keitä muutama minuutti. Mikäli tarpeen, siivilöi. Tarjoa perunoiden ja vihannesten kera.

 


Kommentit