Paprikakanaa ja mykyjä

Ainekset

1½ – 2 kg broilerin koipia
100 g margariinia tai laardia
2 hienonnettua puna- tai keltasipulia
1 rkl paprikajauhetta
2 tl suolaa
3 vihreää paprikaa (160 g)
1 tomaatti
1½ rkl vehnäjauhoja
3 dl ranskankermaa

Ohje

Leikkaa broilerin koivet kahteen osaan. Poista näkyvä rasva ja nahka, mikäli haluat. Silppua sipulit ja hauduta ne, rasvassa kullankeltaisiksi. Vähennä lämpöä ja lisää paprika. Sekoita ja lisää broilerin palat ja suola. Anna broilerin paistua ja saada vähän väriä. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Kuutioi ne ja lisää pataan, samoin kuutioitu tomaatti. Anna hautua hiljalleen silloin tällöin sekoittaen, kunnes broileri on kypsää. Lisää tilkka vettä, jos pata tuntuu kuivuvan. Sekoita jauhot ja ranskankerma ja lisää pataan. Tarkista suola ja paprika ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa lisänä pieniä galuskamykyjä.

 


Kommentit