Paprikakana

Ainekset

4 kanankoipea
1 sipuli
2 paprikaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tomaatti
1½ dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl grahamjauhoja
Öljyä
Vettä
Suolaa
Pippuria

Ohje

Poista koivista nahka ja rasva.

Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä kasarissa Lisää puhdistetut ja pieneksi silputut paprikat ja jatka freesaamista, kunnes öljy on imeytynyt aineksiin.
Nosta kasari liedeltä ja sekoita paprikajauhe sekaan. Lisää joukkoon tilkka vettä ja lohkottu tomaatti.

Lisää kanankoivet ja pyörittele niitä seoksessa kunnes ne ovat joka puolelta vaaleita Lisää kasariin vettä niin paljon, että ainekset peittyvät lähes kokonaan.
Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä 40 – 50 minuuttia. Mausta ja tarkista maku.

Nosta kanankoivet varovasti pois kasarista. Sekoita jauhot hyvin ranskankermaan ja kaada seos kastikkeeseen, sekoita hyvin.
Kiehauta muutama minuutti, nosta kanankoivet kastikkeeseen ja kuumenna.Tarjoile keitetyn makaronin tai riisin kera.

 


Kommentit