Paistettua ankkaa perunatäytteellä

Ainekset

 1 ankka
6 perunaa, kuorittuna ja pilkottuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 tl kuminansiemeniä
meiramia
suolaa ja pippuria maun mukaan
100g pekonia, hienonnettuna
1 kupillinen hapankermaa

Ohje

 Hiero ankkaan suolan, sipulin, pippurin, kuminan ja meiramin seosta. Suolaa perunat ja paista pekonin kanssa. Täytä ankka paistetuilla perunoilla ja pekonilla, laita paistoastiaan, kaada päälle ¼ kupillista vettä tai kasvislientä, paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa, kunnes ankka on hyvin ruskistunut ja murea, valele paistinnesteillä useita kertoja paistamisen aikana. Juuri ennen paistamisen lopettamista peitä ankka hapankermalla ja paista vielä 5 minuuttia.

Tarjoile leikattuna paloiksi, joiden päälle on kaadettu paistinnestettä.

 


Kommentit