Paistettu sorsa ja kasvisnyytit

Ainekset

 2 puhdistettua sorsaa
1 rkl öljyä
suolaa
tuoretta timjamia ja rosmariinia

Pinnalle:
2 rkl broilerimaustetta
1 rkl kanelia
1 rkl currya

Lisäksi:
2 porkkanaa
8 minimaissia
8 sokerihernettä
1 nauris
1 rkl voita
ruohosipulia kasvisnippujen sidokseksi.

Ohje

 Ruskista sorsat pannussa kuumennetussa öljyssä joka puolelta. Mausta suolalla ja laita vatsaonteloihin muutama timjamin ja rosmariinin oksa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita lautasella broilerimauste, kaneli ja curry. Hiero mausteseos käsin sorsien pinnoille. Laita sorsat kannelliseen pataan, lisää 1-2 rkl vettä, peitä kannella ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kannellisessa padassa sorsat hautuvat meheviksi ja pataan muodostuneesta paistoliemestä tulee hyvä kastike. Käsittele sorsien kypsyessä kasvikset. Puhdista ja leikkaa porkkanat sekä nauris pitkiksi paloiksi. Keitä juurekset ja herneenpalat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, valuta ja pane kylmään veteen. Ruskista maissit kevyesti voissa. Kasta ruohosipulit kiehuvaan veteen niin, että ne notkistuvat. Asettele ruohosipulit työlaudalle ja niiden päälle kasvikset nipuiksi, sido kuin kengän nauhat ja nosta lautaselle. Peitä kasviskimput mikrokelmulla ja kuumenna tarjolle tuotaessa 2 minuutin ajan mikroaaltouunissa. Leikkaa sorsat pöydässä ja annostele lautasille. Lusikoi päälle paistolientä ja tarjoa lisänä keitetyt kasvisniput.

 


Kommentit