Omenalla täytetty hanhi

Ainekset

 1 hanhi puhdistettuna
7 pientä omenaa
2 sipulia
suolaa
valkopippuria
olutta
2 tl salviaa
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

 Huuhdo hanhi ja kuivaa se. Hiero sisäpintaan suolaa. Pese omenat ja pilko ne. Pilko myös sipulit. Laita omenakuutiot ja pilkotut sipulit hanhen sisälle. Ompele hanhi kiinni. Voit myös käyttää hammastikkuja linnun sulkemiseen. taputtele hanhen pintaan pippuria.

Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Pane hanhi ritilälle, ja unnipannu alle. Kaada pannuun kahvikupillinen vettä. paista 2 1/2 – 3 tuntia, tai niin kauan että hanhi on kypsä. Käännä lintua puolen tunnin välein, ja valele sitä paistoliemellä. Kun olet paistanut lintua tunnin, pistele siihen haarukalla reikiä jtta rasva pääsee tippumaan. Ammenna suurin osa rasvasta pois pannusta.

Kun paisti on valmis, pidä se lämpimänä. Liuota uunipannussa olevat aineet veteen, ja laita kattilaan. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja suurusta kastike. Keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla, oluella ja salvialla. kiehauta ja ota pois liedeltä. Jos kastikkeen pinnassa on rasvaa, kuori se pois. Tarjoile perunoiden kera

 


Kommentit