Linssi-broileriterriini

Ainekset

 200 g vihreitä linssejä
1 rkl voita
1 pieni porkkana
1/2 sipulia
1 laakerinlehti
1/2 tl suolaa
3 broilerin rintafileetä
10 savoijinkaalin lehteä
vettä
suolaa
2 dl punaviiniä
200 g marjahyytelöä
4 liivatelehteä
tuoreita yrttejä (persiljaa, korianteria)

Kastike:
3 dl kuohukermaa
100 g Roquefort- tai Aurajuustoa
ripaus mustapippuria

Ohje

 Sulata voi kattilassa. Lisää linssit, paloiteltu porkkana ja sipuli, suolaa, laakerinlehti sekä vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä linssit kypsiksi, eli ylikypsiksi. Siivilöi keitinliemi ja huuhdo linssit kylmällä juoksevalla vedellä. Ruskista broilerifileet kevyesti ja hauduta kypsiksi pannulla paistoliemessä, jätä jäähtymään. Kiehauta savoijinkaalin lehdet pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä lämpimät lehdet jäävedessä ja valuta. Vuoraa sileäreunainen, pitkän- omainen kakkuvuoka leivinpaperille. Asettele valutetut kaalin- lehdet limittäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan niin, että lehdet menevät vuoan reunojen yli. Kuumenna viini höyryäväksi ja liuota siihen liotetut liivatelehdet. Lisää marjahyytelö ja anna sen sulaa viini-liivakkoliemeen. Lisää liemeen valutetut linssit. Silppua mukaan yrttejä ja jauha myllystä mausteeksi mustapippuria sekä merisuolaa. Sekoita hyvin ja kaada puolet seoksesta vuokaan. Asettele päälle kypsät broilerifileet ja kaada vuokaan loppu linssiseos. Taivuta päälle kaalinlehdet ja peitä ruoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuumenna kastiketta varten kerma kattilassa. Murenna mukaan juusto. Kiehauta tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. Leikkaa jääkaappikylmästä terriinistä paksuja viipaleita mieluiten sähköveitsellä. Nosta lautasille ja lusikoi päälle sinihomejuusto- kastiketta.

 


Kommentit