Kyyhkyset kermakastikkeessa

Ainekset

 2 rkl voita
4 kpl kyyhkysiä (sepel- tai uuttukyyhkysiä)
1 pieni sipuli
1 porkkana
7-8 dl vettä
1 rkl suolaa
6 roseepippuria
6 mustapippuria
1 laakerinlehti
2 sokeripalaa

Kastike:
4-5 dl haudutuslientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

 Kyni ja puhdista kyyhkyt. Ruskista padassa kuumennetussa voissa joka puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta linnut uunivuokaan ja lohko mukaan sipuli ja paloittele porkkana. Lisää pataan vesi ja mausteet. Kiehauta ja kaada paistoliemi vuokaan lintujen päälle. Peitä ruoka foliolla. Laita uuniin 130 asteeseen ja hauduta noin 1 1/2 tuntia. Irrottele linnuista lihat. Ota jalat talteen perkaamattomina. Asettele viipaloidut rintapalat uuninkestävään, matalareunaiseen, keraamiseen vuokaan. Lisää poistetut luut haudutusliemeen ja keitä lientä kokoon puoli tuntia. Siivilöi liemi huolellisesti, kaikki haulit pois. Suurusta liemi kattilassa kerma-vehnäjauheseoksella. Keitä 5-10 minuuttia. Kaada kermakastike rintalihojen päälle vuokaan. Hauduta ruokaa uunissa 120 asteessa n 2 tuntia. Tarjoa lisänä paistettuja perunoita ja puolukka- tai karpalohyytelöä.

 


Kommentit