Kyöstin kevätbroileri

Ainekset

 6-8 kpl jyväbroilerin tuoreita koipipaloja
tuoretta basilikaa, persiljaa, meiramia kutakin hienonnettuna
2-3 rkl öljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
1 sitruunan mehu
1 tuore korianterin oksa

Ohje

 Kuivaa broilerin koivet talouspaperiin ja irrottele sormin osa nahkaa niin, että saat yrttitahnaa nahan alle. Sekoita hienonnetut yrtit, öljy ja mausteet morttelissa tahnaksi. Lusikoi tahnaa koiville, nahan alle. Pane koivet uunivuokaan, valuta päälle sitruunamehu ja laita mukaan korianterin oksa. Työnnä vuoka isoon paistopussiin, sulje ja anna broilerin marinoitua viileässä puoli päivää. Kypsennä pussissa oleva broilerivuoka uunissa 200 asteessa reilu tunti. Vuoan ympärillä oleva pussi suojaa rasvaräiskeiltä ja uuni pysyy puhtaana. Lisäkkeeksi sopivat halkaistut uuniperunat ja vihreä salaatti.

 


Kommentit