Hyytelöidyt kalkkunan rintaleikkeet

Ainekset

 8-10 kalkkunan luutonta rintaleikettä
sitruunapippuria
suolaa

Hyytelö:
7 liivatelehteä
4 dl vettä
1 dl lihaliemitiivistettä
suolaa
2-3 rkl sherryä tai madeiraa

Koristeeksi:
1 pieni tölkki ananasrenkaita
tummia ja vaaleita viinirypäleitä
tuoretta kirveliä tai persiljaa

Ohje

 Mausta kalkkunaleikkeet molemmin puolin suolalla ja sitruuna- pippurilla. Kypsennä neljä leikettä kerrallaan vadilla, kelmun alla mikroaaltouunissa tai keitä vadilla tilkassa lihalientä. Mikroaalto- uunissa 4 leikettä kypsyy täydellä teholla 6-8 minuuttia. Käännä leikkeet kypsentämisen puolessa välissä. Anna jäähtyä kelmun alla. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan vesi ja liha- liemi, mausta suolalla. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Mausta hyytelö sherryllä. Viipaloi jäähtyneet kalkkunaleikkeet vinottain ja asettele säteittäin pyöreälle vadille. Rakenna hedelmistä koriste vadin keskelle. Lusikoi liimamaiseksi jähmettynyt hyytelö viipaleiden ja hedelmien päälle. Anna hyytyä viileässä tunnin ajan.

 


Kommentit