Haudutettua sorsan rintaa hehkuviinikastikkeessa

Ainekset

 4 sorsan rintaa luineen

8 viipaletta pekonia

1 valkosipulin kynsi

1 tl kuivattua persiljaa

1/2 ll kuivattua timjamia

1/2 tl meiramia

suolaa

mustaa pippuria

1 laakerinlehti

2 – 3 isohkoa sipulia pilkottuna

1 purkki herkkusieniä

2 rkl hehkuviiniä, glögiä tai muuta maustettua viiniä

2 rkl kanalientä

Ohje

 Lämmitä uuni 200-asteeseen.

Laita rintakappaleet paistoastiaan. Lita jokaisen rintapalan päälle 2 viipaletta pekonia.

Sirottele mausteet päälle. Lisää sipulit ja sienet. Kaada sienipurkissa ollut neste, viini ja kanaliemi päälle ja laita kansi päälle.

Hauduta 20 minuuttia. Laske uunin lämpötilaa 150-asteeseen ja hauduta vielä 55 minuuttia.

Maku paranee jos annat ruoan jäähtyä hiljalleen, ja kuumennat sen uudelleen seuraavana päivänä. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa. Annoksesta riittää neljälle.

 


Kommentit