Broileria rakuunakastikkeessa

Ainekset

(6 – 8 annosta)

8 broilerin rintafileetä
½ sitruunan mehu
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa

Ruskistamiseen:
2 rkl voita tai margariinia
2 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 kana- tai yrttiliemikuutio, esim. valkosipuli-persiljakuutio
1 – 2 rkl tuoretta tai 1 – 2 tl kuivattua rakuunaa

Lisäksi:
2 munankeltuaista
1 tlk (1½ – 2 dl) ranskankermaa
1 – 2 rkl makeaa sinappia

Ohje

Levitä broilerinfileet leivinpaperille ja mausta huolella joka puolelta. Lämmitä fileet huoneenlämpöisiksi, ruskista ne sitten 2 – 3 kerrallaan paistinpannussa ja nosta siitä pataan tai kattilaan.
Lisää pataan pannun huuhdeliemi eli pannussa kiehautettu 1 dl vettä, valkoviini ja murennettu liemikuutio.
Hauduta fileitä liemessä välillä käännellen miedolla lämmöllä 25 – 30 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu rakuuna.
Hauduta broilerinfileet keskilämmöllä kypsiksi ja nosta sitten tarjoiluastiaan.
Sekoita keltuaisiin kerma ja sinappi. Nosta pata levyltä ja vatkaa seos haudutusliemeen.
Älä keitä enempää, vaan kuumenna sekoittaen ja kaada kastike broilerifileiden päälle. Tarjoa heti perunasoseen tai riisin sekä kasvisten kanssa.

 


Kommentit