Smetanakala

Ainekset

 (4 hengelle)
600-700 g kirjolohifilee
2 smetana
1 purjo
2 dl kermaa
1 tlk / 200 g herkkusieniä (mieluiten tuoreita, mutta tölkkisienetkin käyvät)
tilliä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
voita tai margariinia

Ohje

 Laita uuni lämpiämään 175 ºC, ja voitele uunivuoka margariinilla.
Laita filee vuokaan (nahkapuoli alaspäin).
Ripottele suolaa ja mustapippuria päällä.
Leikkaa saksilla kalan päälle tilliä.
Hauduta paistinpannulla herkkusieniä ja purjoa rasvassa ja kaada seos sen jälkeen vuokaan tasaisesti.
Sekoita kulhossa smetana ja kerma, ja kaada se kalan päälle.
Ripottele sitruunapippuria pinnalle. (Voi myös jättää pois.)
Paista uunissa (175 ºC) 30-35 min.

 


Kommentit