Sinisimpukkapata

Ainekset

 (2 annosta)
1 kg tasakokoisia, puhdistettuja, eläviä sinisimpukoita
50 g kylmäsavustettua pekonia tai kinkkua
2 rkl silputtua salottisipulia
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
4 silputtua valkosipulin kynttä
1 hyvinpestyn sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua tuoretta punaista chiliä
ripaus sahramia
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
kourallinen pieniä, halkaistuja kirsikkatomaatteja
2 rkl tuoretta timjamia
2 dl kermaa

Ohje

 Tarkista, että simpukat ovat eläviä kopauttamalla mahdollisesti auenneet pöytää vasten. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu. Huuhdo simpukat kylmällä vedellä.

Leikkaa kylmäsavuliha pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota laakeassa kasarissa jotta rasvaa sulaa. Lisää sipuli, inkivääri, sitruunankuori, valkosipuli ja chili. Kuullota hetken jotta maut irtoavat. Lisää viini ja sahrami. Kun neste kiehuu voimakkaasti lisätään simpukat. Keitä simpukoita kannen alla n. 5 min.

Ravistele kasaria jotta päällimmäisinä olevat simpukat kypsyisivät. Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne reikäkauhalla kuumiin kulhoihin. Ne, jotka eivät ole auenneet, heitetään pois. Lisää liemeen tomaatit, timjami ja kerma. Kiehauta minuutti ja kaada seos simpukoiden päälle. Tarjoile tuoreen maalaisleivän ja raikkaan, viileän viinin kanssa.

 


Kommentit