Sinappisilakat Merisalin tapaan

Ainekset

 1/2 kg tuoreista silakoista perattuja silakkafileitä

Etikkaliemi:
1/2 l vettä
1 dl Rajamäen etikkaa
1 rkl merisuolaa

Kastike:
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl Raision kotisinappia
3 rkl sokeria
1 1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
3 rkl viinietikkaa
(2 rkl vettä)

Ohje

 Lado silakkafileet kulhoon nahkapuoli pohjaa vasten. Sekoita etikkaliemen ainekset keskenään ja kaada liemi kalafileiden päälle. Anna fileiden maustua noin 2 tuntia. Sekoita kastiketta varten sinapit ja sokeri. Kaada öljy sinappisekoitukseen tasaisena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää sakeaan seokseen mausteet, viinietikka ja jos haluat notkistaa kastiketta, tilkka vettä. Valuta silakoista vesi. Sekoita fileiden joukkoon kastike. Säilytä viileässä. Silakat ovat valmiita vuorokauden kuluttua.

 


Kommentit