Silakkapiirakka talon tapaan

Ainekset

 500 g valmista voitaikinaa

Täyte:
1 1/2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 munaa
1/2 purjoa tai pieni sipuli
1 punainen paprika
2 dl smetanaa
nippu tilliä
sitruunapippuria
merisuolaa
400 g silakkafileitä, mieluiten tuoreita silakoista perattuja

Ohje

 Anna pakastetun voitaikinan sulaa jääkaapissa kaulintakelpoiseksi. Keitä riisit kypsiksi kalaliemikuutiolla maustetussa liemessä ja jätä jäähtymään. Keitä munat koviksi ja hienonna haarukalla. Silppua purjo ja paprika. Sekoita kylmän riisin joukkoon hienonnetut kananmunat, purjo- ja paprikasilppu sekä smetana. Mausta seos sitruunapippurilla. Ripota silakkafileille hiukan sitruunapippuria ja merisuolaa. Kauli voitaikina uunipellin suuruiseksi levyksi. Kerrosta levyn keskelle kekomaisesti, pituussuuntaan riisiseosta, silakkafileitä, tillisilppua ja riisiseosta. Kostuta taikinalevyn reunat vedellä ja taivuta täytteen päälle, sulje päädyt. Kiepauta piirakan toisen pellin avulla niin, että kaksinkertaisesta päällyksestä tulee piirakan pohja ja liitoskohta jää peltiä vasten. Pistele piirakka ja voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia. Sitruunamehulla höystetyn vihersalaatin kanssa lämmin silakkapiirakka maistuu hyvälle.

 


Kommentit