Paperisiika

Ainekset

 (4-6 hengelle)
1 1/2 kiloa siikaa (yksi iso tai kaksi pienempää kalaa)
1 1/2 rkl hienoa merisuolaa
50 g voita
voipaperia
sanomalehteä

Ohje

 Polta puita saunanuunissa tai takassa, kunnes saat oikein hyvän ja hehkuvan hiilloksen.

Perkaa sillä aikaa siika, mutta älä suomusta. Kuivaa kala ja hiero sen sisään ja pintaan suola ja pane voi kalan vatsaan. Voitele arkki voipaperia ja kääri kala siihen tiukasti.
Kääri kala sitten neljään aukeamaan sanomalehteä, jotka on kasteltu läpimäräksi.

Kääri kukin arkki erikseen, jotta saumat tulevat eri puolille kalaa ja ilmaa ei jää taitosten väliin. Kääri lopuksi – jälleen arkki kerrallaan ja tiiviisti – kalan ympärille noin kahdeksan kuivaa sanomalehden aukeamaa.

Kun hiillos on paksu ja punaisena hehkuva, aseta kalapaketti hiillokselle, jolloin ulommat kerrokset leimahtavat palamaan. Käännä pakettia 20 minuutin välein. Kypsymisaika on hiilloksen kuumuudesta ja kalojen koosta riippuen 30-60 minuuttia. Jos hiillos on hyvin kuuma, kuten usein saunan uunissa, kääntele pakettia useammin.

Nosta paketti hiillokselta ja kuori sen ympäriltä sanomalehdet ja voipaperi. Poista kalasta nahka ja aseta tarjolle pinaatti-tai nokkosmuhennoksen, perunoiden ja kauden kasvisten kanssa.ahka ja aseta tarjolle pinaatti-tai nokkosmuhennoksen, perunoiden ja kauden kasvisten kanssa.

 


Kommentit