Marinoitu siika tai meritaimen

Ainekset

 n. 500 g siikaa tai meritaimenta, fileenä
1 sitruunan mehu
1 dl valkoviiniä
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1-2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl roseepippuria, murskeena
1 tl viherpippuria, murskeena
1 pieni punasipuli, silputtuna
5-6 tuoretta basilikan lehteä

Ohje

 Valmista kala marinadiin tiiviskantiseen muovikulhoon jo kotona. Pitkinä keskikesän viikonloppuina se marinoidaan veneessä. Muovikulho on huoleton ja helppo käsitellä. Poista kalafileestä pihdillä pystyruodot ja leikkaa filee vinottain 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi suoraan muovikulhoon. Mittaa toiseen kulhoon sitruunamehu ja valkoviini. Vispilöi joukkoon öljy. Lisää mausteet, hienonnettu sipuli ja silppua joukkoon basilikan lehdet. Kaada liemi kalaviipaleiden joukkoon, sekoita kevyesti ja anna maustua viileässä. Happo kypsentää kalan lihan ja se muuttuu valkoiseksi. Herkku on syötävää 15 minuutin kuluttua, mutta säilyy viileässä viikonlopun ajan ellei tule vuorokauden kuluessa syödyksi. Marinoidun kalan voit valmistaa myös tuoreista silakoista. Todellisen gourmetherkun saat, jos poistat fileroiduista silakoista nahan. Silakat marinoituvat 10 minuutissa.

 


Kommentit