Lipeäkalavanukas

Ainekset

 75 g voita tai margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 tl suolaa
1 maustemitta mauste- tai mustapippuria
2 munaa
3-4 dl kylmää, keitettyä lipeäkalaa

Vuoan voiteluun:
voita ja korppujauhoja

Ohje

 Kytke uuni 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen uunivuoka. Kiehauta kattilassa rasva ja jauhot. Lisää kylmää maitoa aluksi vähin erin, koko ajan tehokkaasti sekoittaen. Keitä kastiketta 5-10 minuuttia, mausta kypsentämisen aikana. Jätä kastike hetkeksi jäähtymään. Erottele munista keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen kastikkeeseen, lisäysten välillä tehokkaasti sekoittaen. Sekoita kastikkeeseen hienonnettu kala ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä uunissa 35-45 minuuttia.

 


Kommentit