Leivitetty kala

Ainekset

 Kalafileetä, ahventa, kuhaa, lohta, turskaa tms. 150 g/hlö
Vehnäjauhoja
Korppujauhoja
Munia
Suolaa
Pippuria
Öljyä

Ohje

 Poista kalasta ruodot ja leikkaa file annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla ja anna maustua hetken aikaa ennen leivitystä. Tee kaloille täysleivitys eli vehnäjauho-muna-korppujauhokäsittely. Paista kuumassa rasvassa, kunnes leivitys on kauniin kullanruskeaa. Syö esimerkiksi riisin ja majoneesin kera tai purista kalan pintaan sitruunamehua. Voit myös käyttää kastikkeena esimerkiksi hedelmäsalsaa. Englantilainen fish´n chips on paneroitua turskaa ja ranskalaisia perunoita majoneesin kera. Leivityksen voi tehdä myös frityyritaikinalla, johon tulee munaa, vehnäjauhoja, sekä hieman vettä, kivennäisvettä tai olutta. Niistä valmistetaan löysä taikina Ennen taikinointia kalapala pyöräytetään vehnäjauhossa. Näin saadaan tempuraa.

 


Kommentit