Lappalainen kalakurniekka

Ainekset

 (4 annosta)

Taikina 2 1/2 dl vettä
25g hiivaa
1/2rkl suolaa
1rkl sokeria
25g voita
2dl vehnänleseitä
6dl sämpyläjauhoja

Täyte:
700-800g lohen-, taimenen-, raudun-, harrin- tai siianfileitä
3tl suolaa
100g voita
1 nippu, noin 20g tilliä

Ohje

 Valmista sämpylätaikina ja laita se kohoamaan. Muotoile jauhotetuin käsin taikinasta soikea levy ja aseta sille suolalla maustetut kalanfileet. Levitä voi ja ripottele hienonnettu tilli fileiden väliin ja pinnalle. Nosta taikinaliepeet ylös ja tiivistä sauma vedellä ja rypytä kiinni. Jauhota kurniekan pinta ja anna sen kohota noin puoli tuntia.

Paista ensin 200°C:n uuninlämmössä, mutta värin tultua pintaan pudota lämpötila 150°C:seen. Hauduta kypsäksi noin 1-11/2 tuntia.

Hauduta pyyhkeen sisällä pehmeäksi ennen tarjolle panoa. Leikkaa sitten varovasti noin 3cm paksuisia viipaleita. Voit myös jäähdyttää kurniekan ja paloitella sen kylmänä, jolloin leikkaaminen on helpompaa ja viipaleet säilyvät ehjinä. Lämmitä palat juuri ennen tarjolle panoa mikroaalto-uunissa tai kuumassa uunissa kostealla voipaperilla tai foliolla suojattuna.

 


Kommentit