Korianterisimpukat

Ainekset

 1 kg tuoreita sinisimpukoita
2 isoa valkosipulin kynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
1 reilu nippu tuoretta korianteria
1 sitruuna
suolaa ja pippuria

Ohje

 Pane simpukat kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Ripauta mukaan hieman merisuolaa. Anna simpukoiden puhdistua pari tuntia. Kaada vesi pois ja pese simpukat harjalla kylmän juoksevan veden alla. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä. Silppua valkosipulinkynnet ja hienonna korianteri. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä valkosipulisilppu. Lisää simpukat ja peitä kattila kannella. Kuumenna hetken aikaa ja ravista sitten kattilaa voimakkaasti. Lisää korianterisilppu ja ravistele uudelleen. Kun kaikki simpukat ovat auenneet, valele niille 1/2 sitruunan mehu sekä pippuria ja merisuolaa myllystä. Tarjoa heti patongin tai vaalean maalaisleivän ja portugalilaisen valkoviinin kanssa.

 


Kommentit