Kipparin pannu

Ainekset

 750 g tuoreita silakoita tai muikkuja
1 tl suolaa
2 isoa sipulia
valkosipuli
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa

Paistamiseen: voita

kananmunia ruokailijoiden lukumäärä
runsaasti ruohosipulia

Ohje

 Perkaa silakat, älä poista päitä. Huuhdo, valuta ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja suikaloi sipulit, viipaloi valkosipulit. Kuullota sipulit pannussa kuumennetussa voissa. Sekoita muovipussissa ruisjauhot, korppujauhot ja suola. Lisää pussiin valutetut silakat. pyörittele niin, että kalat jauhottuvat. Kuumenna voi, mieluiten valurautapannussa ja paista siinä silakat kauttaaltaan ruskeiksi ja rapeiksi. Sirota pinnalle sipulit ja paista munat. Tarjoa suoraan pannusta.

 


Kommentit