Jokirapuliemessä haudutettua kuhaa

Ainekset

 4 pientä nahatonta kuhafileetä
4 dl jokirapulientä
suolaa

mätimousse:
1 dl muikunmätiä
1 dl smetanaa
ripaus valkopippuria

koristeeksi tuoretta kirveliä ja tilliä

Ohje

 Leikkaa kuhafileet joko 4 tai 8 tasasuureksi palaksi. Hiero kalapalojen pintaan suolaa. Laita kalapalat laakeaan kattilaan ja kaada päälle kiehuva kuuma rapuliemi. Hauduta kuhapalat kypsiksi liemessä ja jätä liemeen jäähtymään, mielellään seuraavaan päivään. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 1 dl. Jäähdytä liemi ja tarjoa kastikkeena. Vatkaa smetana vaahdoksi ja sekoita joukkoon hyvin valutettu mäti. Mausta seos valkopippurilla. Nosta kalapalat lautasille ja viereen munanmuotoinen pallukka mätimoussea. Lusikoi kokoonkeitettyä rapulientä lautasille ja koristele annokset kirvelin ja tillin lehdyköillä.

 


Kommentit