Haukipyörykät

Ainekset

 4 kpl munaa

3 dl kuohukermaa tai ranskankermaa

suolaa ja pippuria myllystä

hiven cayannenpippuria

125 g voita

Ohje

 Lisää koneen käydessä munat, kerma, suola, pippuri ja cayennenpippuri. Lisää voi pieninä nokareina käyttäen konetta edelleen, kunnes seos on tasaista.

Pane murekeseos jääkaappiin 12 tunniksi ennen kypsentämistä.

Ota seosta reilu ruokalusikallinen ja muotoile siitä kevyesti jauhotetulla työlaudalla pitkulaisia pyöryköitä. Täytä kattila puolilleen suolalla maustetulla vedellä ja kuumenna kiehuvaksi.

Nosta veteen muutama pyörykkä kerrallaan ja kypsennä hiljaa poreillen 15 minuuttia.

Valuta puhtaalla pyyheliinallaja siirrä sitten lämmitetylle lautaselle.

Kastikkeeksi voit valmistaa raikkaan kermaviilikastikkeen. Lisää kermaviilin joukkoon tuoretta silputtua tilliä, ruohosipulia, ripaus suolaa ja mustapippuria. Myös sulatettu voi tillin ja sipulin kera sopii erinomaisesti.

Ja aterian kruunaa tietenkin uudet perunat.

 


Kommentit