Ahvenfileitä, siiderillä maustettua perunavuokaa

Ainekset

 2 rkl Voita
1 kg Perunoita viipaleina
1 kpl Sipulia renkaina
1 kynsi/kynttä Valkosipulia hienonnettuna
2 dl Purjosipulia suikaleina
Valkopippuria rouhittuna
Suolaa
2,5 dl Siideriä
600 g Ahvenfileitä ruodottomana
0,5 dl Tilliä hienonnettuna
1 dl Ranskankermaa
1 tl Sitruunamehua

Ohje

 Freesaa perunat ja sipuli voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä perunat uunivuokaan ja kaada siideri päälle.
Hauduta perunat kypsäksi 200 asteisessa uunissa 30 min.
Aseta ahvenfileet perunoiden päälle ja mausta. Ripottele pinnalle tilliä.
Tee alumiinifoliosta vuoalle kansi ja hauduta uunissa vielä 10 min, jotta kalat kypsyvät.
Sekoita sitruunanmehu ranskankerman joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada seos vuokaan kalojen päälle ja hauduta uunissa vielä 10 min. ilman kantta.

 


Kommentit