Jouluglögi

Ainekset

 (6-8 annosta)

1/2 l vahvaa mustaviinimarjamehua

2-3 kanelitankoa

6-8 neilikkaa

10 kardemummansiementä

4-6 maustepippuria

6-10 sokeripalaa

1/2-3/4 l punaviiniä

(1/2 dl kirkasta viinaa)

Lisäksi:

50 g kuorittuja ja suikaloituja manteleita

1 dl rusinoita

Ohje

 Kuumenna mehu mausteiden kanssa hitaasti kiehuvaksi ja hauduta kunnes liemi maustuu kunnolla. Lisää tarpeen mukaan sokeria ja vähitellen viini.

Kuumenna uudelleen niin, että sokeri sulaa, mutta viini ei kiehu. Lisää halutessasi kirkas viina ja siivilöi glögi vaikkapa kauhalla nostaen teesiivilän läpi laseihin, joissa on lusikat.

Tarjoa lisänä manteleita ja rusinoita.

 


Kommentit