Suklaariisivanukas

Ainekset

 (4:lle)
3/4 dl puuroriisiä
5 dl täysmaitoa
100 g maitosuklaata
n. 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk persikoita

Ohje

 Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia.

Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon.

Makeuta sokereilla. Anna puuron jäähtyä kokonaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon.

Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa ja koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa.

 


Kommentit