Sitruunainen marenkirulla

Ainekset

 4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria

Pinnalle: 1 dl mantelirouhetta

Täyte:
4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
n. 3 dl kotimaisia pakastemarjoja, esim. lakkoja

Ohje

 Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaten. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele mantelirouhe päälle. Paista 150-asteisen uunin alaosassa noin 1520 minuuttia. Marenkilevy ei saa tulla aivan kuivaksi. Ota levy uunista, anna levätä 10 minuuttia ja kumoa.

Sekoita keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja -raaste kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen kiisseliin kermavaahto ja levitä täyte pohjalevylle. Ripottele päälle sulatettuja, valutettuja marjoja ja kääri levy rullalle.

 


Kommentit