Sitruuna-marenkitorttu 2

Ainekset

 Pohjaan:
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseliin:
3 dl vettä
1½ dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 rkl margariinia
3 keltuaista
2 sitruunaa

Marenkiin:
3 valkuaista
6 rkl sokeria

Ohje

 Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota paistovuoka tai irtopohjavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista sitruunakiisseli. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli saostuu. Kaada jäähtynyt kiisseli paistuneen ja jäähtyneen torttupohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon. Pursota vaahto kiisselin päälle. Paista torttua 150-175 asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes marenki saa kauniin vaalean ruskean värin. Varo ruskistamasta liikaa. Jäähdytä torttu ja tuo tarjolle.

 


Kommentit