Sitrusvaahto

Ainekset

 5 liivatelehteä tai
reilu 1 rkl liivatejauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl kermaa (tai 1 tölkki rahkaa ja 2 dl kermaa)
1 sitruunan tai
appelsiinin mehu
ja raastettu kuori

Ohje

 Liota liivatelehtiä ainakin kymmenen minuuttia. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hedelmämehu ja hyvin pestyn hedelmän raastettu kuori.
Puserra pehmeät liivatelehdet vedestä mukiin. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista kiehuvaa vettä ja sulata liivakot siihen. Jos käytät jauhetta sekoita se mukissa 1,5 ruokalusikalliseen lämmintä vettä.
Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen munavaahtoon. Vatkaa kerma ja munanvalkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Kun muna-mehu-liivateseos on jähmettynyt kiisselimäiseksi, lisää joukkoon kermavaahto ja valkuaiset. Sekoita varovasti ja kaada seos tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin.
Hyydytä kylmässä pari tuntia. Jos ruokaa hyydytetään neljä tuntia, voi sen kumota vadille. Kumoaminen onnistuu helpommin, jos kastat astian ensin muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen.

 


Kommentit