Rahkapalloset

Ainekset

 500 g maitorahkaa
4 munaa
2 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 rkl voita
1 tlk ranskankermaa
tomusokeria
säilöttyjä kirsikoita tai muita marjoja

Ohje

 Valuta rahka kiinteämmäksi kahvinsuodattimessa. Sekoita rahka, munat, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi ja anna tekeytyä viileässä muutama tunti. Paista korppujauhot voissa kullankeltaisiksi. Kiehauta isossa kattilassa parisen litraa vettä ja lisää siihen vähän suolaa. Muotoile rahkataikinasta pyöreitä palloja ja keitä niitä vedessä noin 10 minuuttia. Nosta reikäkauhalla valumaan. Kieräytä palloset korppujauhoissa ja valuta niille kuumennettua ranskankermaa ja ripottele pinnalle pölysokeria. Nämä maukkaat ja vain vähän makeat rahkapalloset maistuvat jälkiruokana vaikkapa säilöttyjen hapankirsikoiden kanssa.

 


Kommentit