Pistaasimantelijäädyke

Ainekset

 1 rkl voita
1dl mantelirouhetta
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
3-4 tippaa karvasmanteliöljyä tai 3 rkl mantelilikööriä
3/4 dl kuorittuja, hienonnettuja pistaasimanteleita
koristeeksi vaaleanvihreitä marenkeja

Ohje

 Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista siinä mantelirouhe kevyesti. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon karvasmanteliöljy tai mantelilikööri, jäähtynyt mantelirouhe ja hienonnetut pistaasimantelit. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäähdykevuokaan. Anna jäähtyä seuraavaan päivään. Kumoa jäädyke kastamalla vuoka kuumaan veteen. Koristele

 


Kommentit