Piimävelli

Ainekset

 (6-8 hengelle)

8 dl piimää
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
400 g kotijuustoa
1/2 dl siirappia
1 kpl kanelitanko

Limpit:
1 dl vettä
1-2 kananmunaa
1/2 dl rusinoita
3-4 dl vehnäjauhoja
hiukan suolaa

Limppien kypsentämiseen:
1/2 l vettä

Ohje

 Tee limppitaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita kattilaan 1/2 litraa vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita lusikalla limppejä veteen ja kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon kanelitanko, piimä , maito ja vehnäjauhosuurus. Mausta siirapilla. Anna seoksen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kuutioitu kotijuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, siirappia tai sokeria makusi mukaan.
Tarjoa piimävelli lämpimänä jälkiruokana.
Kiireinen emäntä voi käyttää limppien sijasta 1/2 dl puuroriisiä ja 1/2 dl makaronia.

 


Kommentit