Pavlova

Ainekset

 4 ison kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2,5 dl hienoa sokeria (Siro)
2 tl maissijauhoja (Maizena)
1 tl valkoviinietikkaa

Päälle:
4-5 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
4 kiivihedelmää
1 tlk persikanpuolikkaita tai aprikooseja
2-3 luumua tai tummia viinirypäleitä
(mintun tai sitruunamelissan tuoreita oksia)

Ohje

 Kaada puhtaaseen, kuivaan vatkauskulhoon pelkät valkuaiset (ei pisaraakaan keltuaista). Lisää ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon viinietikka ja sokeri, johon on sekoitettu maissijauhot. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyvää. Levitä vaahto kevyesti voidellulle leivinpaperille, pellille pyöreään muotoon. Paista levy uunissa 120 asteessa noin 1 tunti. Katkaise virta ja anna levyn jäähtyä ja kuivaa uunin jälkilämmössä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto vadilla olevalle marenkilevylle. Koristele pinta viipaloidulla ja lohkotuilla hedelmillä. Vihje! Muista kytkeä uuni ajoissa lämpenemään, ettei marenkivaahto odottaessaan laske. Päällystä ja koristele Pavlova juuri ennen tarjoilua, koska marenki pehmenee pitkään odottaessaan.

 


Kommentit