Näyttävät omena-lakka Crepes

Ainekset

 (n. 4kpl)

Taikina:
2 munaa
1dl maitoa
ripaus suolaa
n. 1,5dl vehnäjauhoja
Täyte:

2 granny smith vihreää omenaa
150g lakkoja
1dl sokeria
1rkl voita
1dl Cointreau likööriä
Vaniljajäätelöä

Ohje

 Tee taikina-aineksista tavallinen lettutaikina ja paista pannulla neljä isoa lettua. Laita valmiit letut sivuun.

Kuori omenat, poista siemenet ja kuutioi. Laita kuumalle pannulle voi, omenakuutiot ja lakat ja kuumenna sekoittaen. Jos pannulla on paljon nestettä, valuta se erilliseen kippoon. Näin täytteestä ei tule liian vetistä. Lisää sokeri ja kuumenna seosta kunnes sokeri on sulanut karamellimaiseksi. Ole nopea sillä omenapalojen on tarkoitus pysyä rapeina. Siirrä täyte jäähtymään.

Jos sait runsaasti nestettä pannulta voit tehdä siitä kastikkeen. Kaada neste kattilaan ja kiehuta koko ajan sekoittaen. Lisää reilusti sokeria ja sekoita kunnes seos alkaa paksuuntua. Älä keitä liikaa, sillä kastike paksuuntuu vielä jälkeenpäin.

Jaa täyte tasaisesti letuille ja pyöritä letuista rullia. Laita valmiit rullat metalliselle lautaselle ja juuri ennen tarjoilua kaada Cointreau likööri rullien päälle ja sytytä palamaan. Käänetele rullia liekeissä ja odota että tuli sammuu itsekseen. Tarjoile vaniljajäätelön ja kastikkeen kera.

Vinkki: Voit tehdä rullat valmiiksi edellisiltana ja lämmittää ne uunissa pienellä lämmöllä pääaterian aikana. Liekityksessä varovaisuus ja patalappu eivät ole pahaksi.

 


Kommentit