Minttusuklaabrita

Ainekset

 (12 annosta; 1 annos noin 150 g)

Pohja:
125 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista (keskikokoisen munan)
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Pintamarenki:
2 valkuaista
1 3/4 dl sokeria

Täyte:
4 dl vispikermaa
2 – 3 sharon-hedelmää
5 kiiviä
17 minttusuklaapalloa

Koristelu:
10 minttusuklaapalloa
1 rkl maitoa

Ohje

 Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se huolellisesti. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja sihdin läpi jauhoseosta. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperille.

Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi lasi- tai teräskulhossa. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Levitä valkuaisvaahto taikinan pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä torttulevy pois uunipannusta, niin se jäähtyy nopeammin.

Puolita jäähtynyt levy ja irrota paistinlastan avulla leivinpaperista. Nosta puolikas lastojen avulla tarjoiluvadille. (Tässä olisi hyvänä apuna toinen käsipari.)

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rouhitut minttusuklaapallot. Kuutioi kuoritut sharonit ja kiivit. Levitä minttusuklaa-kermavaahto tortulle ja ripottele päälle hedelmäkuutiot. Nosta täytteen päälle toinen torttulevy. Sulata koristelua varten kattilassa minttusuklaapallot ja sekoita joukkoon maito. Anna seoksen jäähtyä hieman. Valuta suklaaseos tortun päälle koristeraidoiksi. Tarjoa torttu viileänä.

 


Kommentit