Marsipaanisarvet

Ainekset

 (16 kpl, à noin 80 g)

2 1/2 dl maitoa
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
7 – 7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
2 ps (à 50 g) mantelijauhetta
(Santa Maria)
3 dl tomusokeria
1 valkuainen (keskikokoisen
munan)

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
mantelilastuja

Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria

Ohje

 Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Lisää maitoon keltuainen, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon puolet jauho-kuivahiivaseoksesta. Lämmitä juoksevaa margariinia hetki mikroaaltouunissa. Alusta taikinaan loput jauhot ja margariini. Vaivaa taikinaa reilusti kunnes se on tasaista ja irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja valkuainen keskenään. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta saat muotoiltavan massan. Muotoile siitä tanko ja jaa 16 palaan.

Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin taikinapala pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 30 cm). Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaan kolmioon. Pyöritä mantelimassa käsin pieneksi tangoksi ja pane se taikinakolmion leveään päähän. Kääri taikinakolmiot sarviksi ja anna kohota liinalla peitettynä pellillä noin puoli tuntia. Voitele sarvet munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 225-asteisessa uunissa 10 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viillä sarven päälle viilto ja pursota sarven sisälle ja päälle kermavaahtoa. Koristele tomusokerilla. Tarjoa kuuman kaakaon kanssa.

 


Kommentit