Marian hillajäädyke

Ainekset

 n. 1 l tuoreita hilloja
1/2 dl lakkalikööriä
1 dl sokeria
1 1/2 dl tomusokeria
3 keltuaista
2 1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl maitorahkaa

Ohje

 Varaa hilloista ehjiä marjoja jäädykkeen koristeeksi. Ota marjoista kolmannes kulhoon, kostuta liköörillä ja jätä maustumaan. Kaada loput marjat kattilaan, lisää sokeri (1 dl) ja keitä noin 1/2 tuntia. Siivilöi keitoksesta mehu ja jätä jäähtymään. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto ja maitorahka keltuaisvaahtoon. Lisää hillamehu liköörillä maustettuihin marjoihin. Sekoita puolet maustetuista hilloista keltuaiskermavaahtoon. Täytä jäädykevuoka puolilleen ja laita pakastimeen jäähtymään n 1/2 tunniksi. Sekoita loput marjoista kermaseokseen, kaada vuokaan ja pane pakasteeseen. Kun lisäät marjat kahdessa erässä, eivät ne laskeudu jäädytettäessä vuoan pohjalle. Ota jäädyke kastamalla vuoka kiehuvaan veteen. Koristele lakoilla ja kaada kastikkeeksi lakkalikööriä.

 


Kommentit