Luumu-unelma (Gluteeniton)

Ainekset

 (6 annosta – GLUTEENITON)

1 ps (227g) kivettömiä luumuja (n. 35 kpl)
n. 3 dl kiehuvaa vettä
1/3 ps(n.35kpl) kuorittuja manteleita

Juustotäyte:
1 muna
2 1/2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl luumujen liotusvettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Creme Bonjour)

Kuorrutus:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 tl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
3-4 palaa taloussuklaata rouhittuna

Ohje

 Kaada kiehuva vesi luumujen päälle ja anna liota 15 minuuttia. Valuta luumut siivilässä. Säästä tilkka liotusvettä. Laita jokaisen luumun sisään manteli. Aseta luumut keoksi tarjoilulautaselle. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota sillä aikaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumennettua luumujen liotusvettä. Lisää tuorejuustoon liivatelehti-vesiseos ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä juustoseos ja muna-sokerivaahto. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa. Levitä seos luumukeon päälle. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto päällimmäiseksi kerrokseksi pinnalle. Koristele luumu-unelma suklaalastuilla. Tarjoa viileänä jouluaterian jälkiruokana.

 


Kommentit