Lämmin tuorejuustovanukas

Ainekset

 (4-6 annosta)
150 g vaaleaa sokerikakkupohjaa (esim. kääretorttupohjaa TAI valmista kakkupohjaa)
100 g Hovi maustamatonta
1/2 dl Valio kuohukermaa
2 keltuaista
3 valkuaista
1 dl tomusokeria

Ohje

 Murenna kakkupohja ja lisää joukkoon Hovi, kerma ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten vähitellen tomusokeria siivilän läpi samalla vatkaten. Sekoita vaahto seokseen. Annostele taikina voideltuihin ja jauhotettuihin, korkeisiin annosvuokiin, esim. runebergintorttuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla vuoan keskeltä. Kumoa hieman jäähtyneinä. Kyytipojaksi sopii esimerkiksi lakka-karamellikastike.

 


Kommentit