Kounafa

Ainekset

 5 dl saksanpähkinää paloiteltuna
1 tl kanelia
½ tl raesokeria
1 paketti lankamaista filotaikinaa
250 gr vähäsuolaista voita

Sokeriliemi:
2,5 dl raesokeria
1,2 dl vettä
sitruunamehua

Ohje

 Sekoita keskenään noin ½ sentin kokoiset pähkinäpalat, kaneli ja sokeri.
Avaa filotaikinapaketti ja selvitä langat varovasti toisistaan sormilla.
Sulata voi miedolla lämmöllä ja valele lusikalla taikinan päälle.

Tee taikinasta noin 60 x 15 cm kokoinen levy. Lusikoi täyte kapeaksi nauhaksi taikinan keskelle.
Kääri taikina kiertäen rullalle toisesta päästä aloittaen.

Aseta taikinarullat leivinpaperille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota pelti uunista, käännä rullat ja paista toiselta puolelta vielä 5 – 10 minuuttia.
Ota leipomukset uunista ja pirskottele päälle vettä. Peitä leivinliinalla ja anna jäähtyä.
Pirskota sokerilientä päälle, leikkaa noin 8-senttisiksi viipaleiksi ja pidä peitettynä ennen tarjoilua.

Sokeriliemi:
Keitä kasarissa miedolla lämmöllä sokeri, vesi ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa.
Valmista kun sokeri on liuennut.

 


Kommentit