Jäädytetyt irish coffee -leivokset

Ainekset

 (12 annosta)

1 pkt (175 g) tummia täytekeksejä (Pirkka Daniela)

Täyte:
3 dl vispikermaa
1rkl murukahvia
2 rkl viskiä
2 munaa
1 dl fariinisokeria
(ananaskirsikoita)

Ohje

 Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa. Levitä reilu kaksi kolmasosaa muruista suorakaiteen muotoisen (noin 20 x 28 cm), laidallisen ja pakastusta kestävän tarjoiluastian pohjalle. Vatkaa murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita viski kermavaahtoon. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi. Koristele lopuilla keksimuruilla pinta vinoristikoiksi. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 5 tuntia tai yön yli. Nosta jäiset leivokset leivinpaperin avulla leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi. Anna sulaa jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi ananskirsikoilla.

 


Kommentit