Gundelin ohukkaat

Ainekset

 Täyte:
1 1/2 dl tummaa rommia
vajaa dl rusinoita
2 rkl hillottuja appelsiinin kuoria
180 g saksanpähkinöitä
1 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
hienonnettua kanelia

Ohukaistaikina:
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja, mielellään durum
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 2 dl vichyvettä
voita tai margariinia paistamiseen

Suklaakastike:
2 1/2 dl maitoa
vaniljatanko
2 rkl sokeria
100 g taloussuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
50 g kaakaojauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
3 munan keltuaista
3/4 dl sokeria

Ohje

 Pane rusinat ja silputtu appelsiinin kuori likoamaan rommiin noin 24 tunniksi. Jauha pähkinät, mutta älä liian hienoksi. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen, lisää sokeri, pähkinät ja ripaus kanelia. Siivilöi rusinat ja appelsiinikuoret rommista ja ota rommi talteen. Lisää hedelmät kermaseokseen ja keitä seos tahnaksi. Voit lisätä vähän maitoa, mikäli tarpeen. Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon puolet rommista. Valmista ohukaistaikina vatkaamalla kylmä maito ja munat hyvin sekaisin. Lisää jauho vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää suola ja sokeri, kun seos on tasaista ja sileää. Anna taikinan tekeytyä tunnin verran. Sulata voi tai margariini pienessä kasarissa. Vatkaa taikinan joukkoon vichyvesi. Kuumenna ohukaispannu ja pane siihen 1/2 rkl rasvaa. Kääntele pannua niin, että rasva leviää joka puolelle. Kaada pannuun ohut kerros taikinaa ja paista molemmin puolin kullankeltaisiksi ohukaisiksi. Aseta kullekin ohukaiselle n. 3/4 rkl täytettä ja taita neljään osaan tai kääri rullalle. Pidä lämpimänä. Suklaakastike: Keitä maitoa vaniljatangon kanssa muutama minuutti. Sulata suklaa pienessä astiassa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kasarissa jauhot ja kaakaojauhe. Vatkaa joukkoon kylmä maito ja sulatettu suklaa. Lisää vähitellen joukkoon kuuma maito, josta on poistettu vaniljatanko. Vatkaa sileäksi ja kuumenna kiehumapisteeseen. Ota kasari liedeltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja lisää vähitellen kastikkeeseen. Sekoita joukkoon vatkattu kerma ja lopuksi jäljelle jäänyt rommi. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä kuumien ohukaisten kanssa. (12 – 14 ohukaista)

 


Kommentit