Charlotan kruunu

Ainekset

 (16 annosta)

11/2 kpl(á270g) aprikoosi-kääretorttua
1 tlk(250g) maitorahkaa
1 tlk(200g) kevyt kermaviiliä
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 dl vispikermaa
5 liivatetta
1/2 dl Costa Rica Lemmekäs-kahvijuomaa
100 g tummaa suklaata

Koristelu:
1 dl vispikermaa
tummaa suklaata rouhittuna

Ohje

 Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Rouhi suklaa isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi.Vaahdota kerma. Valmista kahvijuoma. Viipaloi kokonainen kääretorttu 12 viipaleeseeen ja puolikas torttu 6 viipaleeseen. Vuoraa lasikulhon (tilavuus n. 2 l) seinämät kääretorttuviipaleilla. (Kanneksi jää 6 viipaletta.)Sekoita rahka, kermaviili,vanilliinisokeri ja sokeri. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet kuumaan kahviin. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja rouhittu suklaa. Kaada seos kääretorttusyvennykseen. Pane kulho hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Asettele hyytelön päälle loput kääretorttuviipaleet.Peitä kulho muovikelmulla. Anna hyytyä 3-4 tuntia. Kumoa hyytelö kauniille vadille. Koristele kermavaahtopursotuksilla ja suklaarouheella.

 


Kommentit