Banaani-mansikkatorttu

Ainekset

 (8 annosta)
1 valmis torttupohja
¾ dl appelsiinimehua
1 dl mansikkahilloa

Täyte:
1 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ prk (125 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 tl sitruunamehua
1 pussi (300 g) mansikoita puolijäisinä
2 banaania
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Ohje

 Laita torttupohja tarjoiluvadille ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä mansikkahillo ja 2/3 mansikoista ja viipaloitu banaani päälle. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahka, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle.

Puolita toinen banaani ja leikkaa puolikkaat pitkiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leikkuulaudan tai leivinpaperin päälle. Kuumenna vesi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Anna kiehahtaa. Sivele hyytelöä banaaniviipaleiden päälle ja kastele puolisulaneet mansikat hyytelössä. Koristele tortun pinta banaaniviipaleilla ja mansikoilla.

Nauti hyvän kahvin kanssa.

 


Kommentit