Appelsiinikiisseli

Ainekset

 (4 annosta)
4 appelsiinia
5 dl kylmää vettä
5 dl appelsiinitäysmehua
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
½ sitruunan mehu

Lisäksi:
2 ½ dl valmista vatkautuvaa
vaniljakastiketta
¼ tl kardemummaa

Ohje

 Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä lohkot irti niin, että lohkojen välinen seinämä irtoaa hedelmälihasta. Leikkaa lohkot suupaloiksi. Yhdistä keskenään kylmä vesi, appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa nosta kattila liedeltä. Lisää appelsiinipalat ja sitruunamehu.
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi ja mausta se kardemummalla. Tarjoa kastike kiisselin kanssa.

 


Kommentit