Äidin kirsikkapaistos

Ainekset

 Vuokaan:
1 rkl voita tai leivontamargariinia
1 l perattuja kirsikoita
1-2 dl hillosokeria

Päälle:
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl mantelijauhelmaa
(mantelilastuja pinnalle, jos haluat)

Ohje

 Voitele laakea uunivuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Huuhdo ja perkaa kirsikat kivettömiksi. Levitä ne vuokaan ja ripottele päälle maun mukaan hillosokeria.
Laita vuoka uuniin siksi aikaa, kun vatkaat taikinan.
Vaahdota munat. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on jäykkää. Sekoita joukkoon jauhojen, mantelijauhelman ja leivinjauheen seos.
Kaada taikina kirsikoiden päälle ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.
Tarjoa haaleana kylmän vaniljavaahdon kanssa.

 


Kommentit